Kontakt

 

Er du interesseret i at komme i kontakt med Looklab.dk, kan du kontakte os via mail eller pr. telefon.

Har du generelle spørgsmål kan du skrive til:
info@looklab.dk

Har du spørgsmål omkring mulighederne for annoncering, partnerskaber, sponsorater o.lign. kan du skrive til:
partner@looklab.dk

Du kan også kontakte vores salgsansvarlige, Christian Kruse, på:
ck@looklab.dk eller pr. telefon: +45 40 54 64 72

ønsker du at komme i direkte kontakt med én eller flere af bloggerne kan du skrive til dem på følgende emailadresser:

celine@looklab.dk
stine@looklab.dk
healthjunkie@looklab.dk
allthingsdapper@looklab.dk
theinsider@looklab.dk
rikkekroeger@looklab.dk
ella@looklab.dk
stylebyjosephine@looklab.dk
guldlog@looklab.dk
malsen@looklab.dk
danica@looklab.dk
homesick@looklab.dk

Hvis du vil sende noget til os, er vores adresse: LOOKLAB, Allégade 12, baghuset, 1. sal, 2000 Frederiksberg.

De bedste hilsner
Looklab.dk

Luk

Om Looklab

Velkommen til LOOKLAB!

På Looklab.dk finder du nogle af Danmarks allerbedste mode- og livstilsblogs. Vi elsker mode, stil, shopping, skønhed, mad, musik, design, kunst og en masse andet - og det vil vi gerne dele! Derfor er vi gået sammen om at skabe et fælles univers, et slags konsortium, hvor vi hygger og deler med hinanden og alle jer, der sidder ude på den anden side af skærmen. Vi opdaterer døgnet rundt, 365 dage om året med alt fra brudstykker af vores liv, vores bedste mode- og skønhedstips til dugfriske reportager om trends, streetstyle og mode events in real time!

Har du ris, ros, spørgsmål eller forslag til forbedringer? Så send en mail på  info@looklab.dk.

Vil du høre om mulighederne for kommercielle samarbejder på Looklab.dk, så er du velkommen til, at kontakte os på partner@looklab.dk eller ringe til Christian Kruse på tlf. +45 40 54 64 72. Vi elsker samarbejder der er sjove for læserne, for virksomhederne og for os - og i fællesskab kan vi skræddersy den helt rigtige løsning.

Vores adresse er: LOOKLAB, Allégade 12, baghuset, 1. sal, 2000 Frederiksberg

Så ja - velkommen til Looklab, surf rundt og tag del i vores univers!

De bedste hilsner
Looklab.dk

Luk

BLIV LOOKLAB FRIEND

 

 
 

Regler og vilkår for Looklab Friends

Ved at tilmelde dig som Looklab Friend modtager du fremover Looklab's nyhedsbrev, LOOKLETTER. Dermed er du altid sikret de seneste nyheder, konkurrencer og en helt ny vinkel fra os på Looklab. LOOKLETTER udkommer hver 3. uge og vil være dér I kan se os fra helt nye sider!

Looklab kan også sende emails med sponseret indhold og vi lover (amar' og halshug), at vi kun vil sende relevant information til jer. Fx om spændende lagersalg, VIP-events eller tilbud fra butikker, forretninger og onlineshops. Spam has never been cool ;-)

Ved at oplyse dit telefonnummer når du registrerer dig som Looklab Friend, vil du fremover ved udvalgte lejligheder, modtage en sms. Servicen er helt gratis.

Husk! Du kan til enhver tid afmelde dig som Looklab Friend og dermed også nyhedsbrevet samt sms-servicen fra Looklab.dk gennem vores nyhedsbrev. Men vi håber, at du vil synes ligeså godt om Lookletter, som vi gør ;-)

Luk

Citrontærte med marengs

Sommerhus er for mig = kagebagning, så i går kastede jeg mig ud i at bage en citrontærte, som jeg havde set hos Brødrene Price. Det er ikke en kage, man bare lige slår sammen, for den skal bages af tre omgange og køle af undervejs.

Jeg blev egentlig ret godt tilfreds med resultatet, på nær marengsen på toppen. For det første var vores tylle-dims gået i stykker, så mønstret blev lavet med en ganske almindelig plastikpose med hul i. For det andet synes jeg konsistensen var lidt dum, både i ubagt og bagt tilstand. Det var som om, massen var for “luftig”, og da den så blev bagt, så blev den slet ikke sprød, som jeg havde håbet på – ved ikke om det var meningen?!

Her kommer opskriften i hvert fald:

Ingredienser:

Til mørdejen:

  • 250 g mel
  • 170 g smør
  • 60-70 g flormelis
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 lille æg
  • Et lille nip salt

Til citroncremen:

  • Fileter af 2 citroner
  • Revet skal af 1 citron
  • 100 g sukker
  • 2 hele æg + 2 blommer
  • 2 dl fløde

Til marengsen:

  • 125 g æggehvide
  • 200 g sukker
  • 1 dl vand

Fremgangsmåde:

Mørdej:

  • Smuldr smørret i melet sammen med flormelis, vaniljesukker og salt.
  • Tilsæt ægget og saml dejen hurtigt – den må ikke æltes.
  • Lad dejen hvile en times tid i køleskabet.
  • Rul dejen ud, læg den i en passende tærteform (min på 24 cm var alt for lille) og bag den blindt – dvs. at man lægger et stykke bagepapir over dejens bund og sider og fylder formen med fx tørrede ærter (jeg brugte ris), så dejen ikke hæver op under bagningen.
  • Bag dejen ved 220 grader (eller 200 grader varmluft) i ca. 15 min. Fjern så ærter og papir, og bag tærten 5 min. mere.

Creme: 

  • Blend citronfileterne sammen med skal, sukker, æg og æggeblommer og bland fløden i.
  • Hæld cremen i tærtebunden og bag den ved 150 grader i cirka 30 minutter, eller til cremen har sat sig. Lad tærten køle af.

Marengs:

  • Kom sukkeret i en gryde sammen med vandet. Kog det til en klar, lidt tyktflydende sirup.
  • Pisk imens æggehviderne til skum (jeg fik min mor til at hjælpe!), og tilsæt den kogende sukkerlage lidt efter lidt, mens der piskes. Bliv ved med at piske til marengsen er kølet lidt af.
  • Kom marengsen i en sprøjtepose og dekorer den med marengsmassen.
  • Sæt tærten tilbage i ovnen under grill til marengsen er let gylden. (Det går ret stærkt, så hold godt øje!) Lad tærten køle af før den spises.

Skriv en kommentar

23 kommentarer til “Citrontærte med marengs”

  1. Teresa skriver:
    11. august 2011 kl. 09:26

    Jeg har også lavet kagen med min kæreste for nogle måneder siden og vores marengs var også noget klæbrig i konsistensen. Jeg tror det har noget med temperaturen i ovnen at gøre. Jeg kunne forestille mig at hvis temperaturen var lavere og marengsen var i længere ville væsken i marengsen nemmere fordampe og blive sprød. Når det er sagt, så tror jeg det er meningen at den skal være klistret på denne her måde. De siger vist også at det øverste er nærmest guf-agtigt :) Mht. konsistensen, så skal man piske æggehvide ret længe for at den når den rigtige konsistens. Den skal piskes nok 5-6 gange længere end som man normalt pisker æggehvide (fx. til kage eller sådan noget), ligesom når man skal lave indholdet til flødeboller og sådan noget.

    :)

  2. Mie skriver:
    11. august 2011 kl. 09:33

    At toppen ikke blev sprød undrer mig… på billedet ser den i hvert tilfælde helt perfekt ud! Jeg fik virkelig lyst til en bid da jeg så den!!

    - Mie
    http://miedina.blogspot.com/

  3. Sisse-Sofie skriver:
    11. august 2011 kl. 09:36

    AHRJ SOFIE! shame on you, nu fik jeg VILDT meget lyst til et stykke kage som jeg slet ikke har!
    øv :(

    • Sisse-Sofie skriver:
      11. august 2011 kl. 09:37

      det jeg prøver at sige er: lookz deliziouz az hæll!

  4. Maria skriver:
    11. august 2011 kl. 10:01

    Den tærte bagte jeg også for en måneds tid siden, og her blev toppen heller ikke sprød.. Vi undrede os lidt over det, for når man ser programmet og høre dem tale om den, lyder det som om, den skal være meget sprød i øverst.. Hmmm meget mystisk, men godt at høre, det ikke (kun!?) var mine evner i køkkenet der havde slået helt fejl..;-)

  5. Louise Joli skriver:
    11. august 2011 kl. 10:23

    Ej den ser altså helt vild lækker ud! Jeg synes ikke det gør noget hvis det ikke er helt sprødt (: Men mon man kan bage den med noget andet end citron?

    http://fashionistabynature.wordpress.com/

  6. Lika skriver:
    11. august 2011 kl. 11:01

    For hulan da, sådan et stykke kunne jeg godt spise lige nu. MUMS!

  7. dharma skriver:
    11. august 2011 kl. 11:29

    Fik bare lyst til at sige at du virker SÅ sød.

  8. Nina Aa skriver:
    11. august 2011 kl. 11:37

    Har også bagt den kage, det er meningen at den ikke skal blive sprød, og at den skal være luftig! Den er ikke sprød da det er Italiensk marengs :)
    syntes den ser rigtig fin ud, da selv med en sprøjtepose, er det svært at gør den pæn da den er så flyden! :)

    • Lise skriver:
      11. august 2011 kl. 13:26

      Ja, jeg har også fået den ved adskillige i Frankrig – og toppen er aldrig sprød. Den er mere klæbrig, “flødebolleagtig” og et sødt modspil til citronen!

  9. Julie skriver:
    11. august 2011 kl. 11:45

    uhh lækkerhed!
    - Den må jeg prøve :)

  10. Christina Wonsbeck skriver:
    11. august 2011 kl. 12:02

    men godt ser det ud :)

  11. Sigrid skriver:
    11. august 2011 kl. 12:53

    Mmm.. kunne nu godt spise sådan en, efter en hård omgang træning ;)

    modelavie.blogspot.com

  12. SH skriver:
    11. august 2011 kl. 13:17

    Jeg plejer at komme 1 spsk eddike i, når jeg bager marengs. Det gør æggehviderne hurtigere at piske og giver marengs’en en mere fast konsistens (a’la købemarengs) Men jeg ved ikke om det ville fungere ovenpå en kage.
    Men lækker ser den ihvertfald ud!

    SH. fra
    http://www.30and8th.com

  13. Julie skriver:
    11. august 2011 kl. 15:11

    Uhmm, den ser godt nok lækker ud. Kunne jeg godt fristes til at bage en dag.

    -Julie
    http://www.99dresses.blogspot.com

  14. Camilla S skriver:
    11. august 2011 kl. 15:39

    Hvis du gerne vil have sprød marengs, så plejer jeg at lave den ved at piske æggehviderne sammen med sukker, altså uden at smelte sukkeret først. Og så piske det til det er helt tykt og nærmest har konsistens som smeltet marshmellow. Derefter bage ved lidt lavere temperatur og i lidt længere tid end ellers – så burde du få sprød marengs:-)

  15. Chanett skriver:
    11. august 2011 kl. 16:15

    Jeg har også lavet den 2 gange, begge gange blev marengsen desværre ikke sprød.

  16. Camilla skriver:
    11. august 2011 kl. 16:54

    Det ser lækkert ud :) Får vi ikke snart nogle billeder af din nye lejlighed? Der er intet bedre end at læse din blog på en kedelig, grå dag, og så er der bare ikke noget værre, end når man har læst alle indlæg og derefter keder sig.

  17. Lisbeth skriver:
    11. august 2011 kl. 19:21

    Hvor ser den god ud! Må prøve den en dag;o)

  18. Sofies blogskriver:
    11. august 2011 kl. 19:32

    Hej piger.

    Mange tak for jeres søde kommentarer. Kagen VAR også god, men havde som sagt foretrukket sprød marengs. Dog rart at høre, at det ikke er mig, der har gjort noget forkert! ;)

    I skal nok få billeder af min lejlighed, bare I snart stopper med at spørge – får stresssss! Har trods alt kun boet der halvanden uge, og skal jo lige have købt de sidste møbler og sådan. :)

  19. Maria Cole skriver:
    11. august 2011 kl. 19:46

    Jeg skulle altså med glæde spise den uanset hvordan toppen ser ud :P

  20. Thoughts in frames skriver:
    11. august 2011 kl. 22:31

    Hvor ser den god ud. Ærgeligt den er så besværlig at lave, men det er selvfølgelig det man skal bruge sommerhusture på! :)

    Måske vil du kigge forbi min blog, hvor jeg blogger om mine billeder? :)
    http://www.thoughtsinframes.blogspot.com

  21. Sebrina skriver:
    14. august 2011 kl. 20:22

    Den ser nu rigtig god ud! Og jeg er stor fan af kager med citron, så den skal da prøves en dag!

Følg Sofies blog:

Sofies blog - bloglovin Sofies blog - bloglovin

INSTAGRAM

@sofiesblog
Brødrene Price, citrontærte, opskrift, tarte au citron