Kontakt

 

Er du interesseret i at komme i kontakt med Looklab.dk, kan du kontakte os via mail eller pr. telefon.

Har du generelle spørgsmål kan du skrive til:
info@looklab.dk

Har du spørgsmål omkring mulighederne for annoncering, partnerskaber, sponsorater o.lign. kan du skrive til:
partner@looklab.dk

Du kan også kontakte vores salgsansvarlige, Christian Kruse, på:
ck@looklab.dk eller pr. telefon: +45 40 54 64 72

ønsker du at komme i direkte kontakt med én eller flere af bloggerne kan du skrive til dem på følgende emailadresser:

sara@looklab.dk
celine@looklab.dk
stine@looklab.dk
healthjunkie@looklab.dk
allthingsdapper@looklab.dk
theinsider@looklab.dk
rikkekroeger@looklab.dk
ella@looklab.dk
stylebyjosephine@looklab.dk
guldlog@looklab.dk
malsen@looklab.dk
fit4livin@looklab.dk

Hvis du vil sende noget til os, er vores adresse: LOOKLAB, Allégade 12, baghuset, 1. sal, 2000 Frederiksberg.

De bedste hilsner
Looklab.dk

Luk

Om Looklab

Velkommen til LOOKLAB!

På Looklab.dk finder du nogle af Danmarks allerbedste mode- og livstilsblogs. Vi elsker mode, stil, shopping, skønhed, mad, musik, design, kunst og en masse andet - og det vil vi gerne dele! Derfor er vi gået sammen om at skabe et fælles univers, et slags konsortium, hvor vi hygger og deler med hinanden og alle jer, der sidder ude på den anden side af skærmen. Vi opdaterer døgnet rundt, 365 dage om året med alt fra brudstykker af vores liv, vores bedste mode- og skønhedstips til dugfriske reportager om trends, streetstyle og mode events in real time!

Har du ris, ros, spørgsmål eller forslag til forbedringer? Så send en mail på  info@looklab.dk.

Vil du høre om mulighederne for kommercielle samarbejder på Looklab.dk, så er du velkommen til, at kontakte os på partner@looklab.dk eller ringe til Christian Kruse på tlf. +45 40 54 64 72. Vi elsker samarbejder der er sjove for læserne, for virksomhederne og for os - og i fællesskab kan vi skræddersy den helt rigtige løsning.

Vores adresse er: LOOKLAB, Allégade 12, baghuset, 1. sal, 2000 Frederiksberg

Så ja - velkommen til Looklab, surf rundt og tag del i vores univers!

De bedste hilsner
Looklab.dk

Luk

BLIV LOOKLAB FRIEND

 

 
 

Regler og vilkår for Looklab Friends

Ved at tilmelde dig som Looklab Friend modtager du fremover Looklab's nyhedsbrev, LOOKLETTER. Dermed er du altid sikret de seneste nyheder, konkurrencer og en helt ny vinkel fra os på Looklab. LOOKLETTER udkommer hver 3. uge og vil være dér I kan se os fra helt nye sider!

Looklab kan også sende emails med sponseret indhold og vi lover (amar' og halshug), at vi kun vil sende relevant information til jer. Fx om spændende lagersalg, VIP-events eller tilbud fra butikker, forretninger og onlineshops. Spam has never been cool ;-)

Ved at oplyse dit telefonnummer når du registrerer dig som Looklab Friend, vil du fremover ved udvalgte lejligheder, modtage en sms. Servicen er helt gratis.

Husk! Du kan til enhver tid afmelde dig som Looklab Friend og dermed også nyhedsbrevet samt sms-servicen fra Looklab.dk gennem vores nyhedsbrev. Men vi håber, at du vil synes ligeså godt om Lookletter, som vi gør ;-)

Luk

Makronkager

Da jeg var barn, skulle man dele noget ud til klassen, når man havde fødselsdag, og jeg fik altid min mor til at bage disse makronkager. Opskriften er – som I måske kan fornemme – ligeså gammel som mig, for min mor fik den af en, hun gik i mødregruppe med, da hun lige havde fået mig. Det er vi nogen, der er glade for, så tak til hende – og selvfølgelig også til Tove Klausen, der sendte opskriften ind til Hjemmet! ;) Nogen der tilfældigvis kender hende? :P

Kagerne er chewy og sprøde på samme tid, og som der står i opskriften, smager de lidt af kransekage. De bliver selvfølgelig pænere, hvis man bager dem i en muffinform, men sådan en havde vi altså ikke lige i sommerhuset – og så har de i øvrigt også altid set sådan ud, når vi har fået dem! :P

Ingredienser:

  • 3 æg
  • 300 g sukker
  • 2,5 tsk. mandel-essens
  • 125 g makroner
  • 125 g mel
  • 125 g margarine

Fremgangsmåde:

  1. Pisk æg, sukker og mandel-essens skummende.
  2. Knus makronerne og kom dem i dejen sammen med melet.
  3. Smelt fedtstoffet, lad det svale (vi ville nok sige køle af i dag! ;)) og bland det i dejen.
  4. Kom dejen i små, smurte papirforme – formene skal kun fyldes halvt.
  5. Bag kagerne ca. 20 min. ved 200 grader.
  6. Lad kagerne svale aka. køle af.

Vi havde lidt rabarberkompot i overskud, så vi kom sådan en klat i halvdelen af kagerne, men det synes jeg nu er blasfemi! ;)

Skriv en kommentar

24 kommentarer til “Makronkager”

  1. Maja skriver:
    20. maj 2012 kl. 09:15

    Uhmmmm de ser lækre ud!

  2. Mette skriver:
    20. maj 2012 kl. 09:48

    Elsker elsker elsker makronkager!

  3. Johanne skriver:
    20. maj 2012 kl. 10:16

    Åh, de ser gode ud. Lyder lige som noget for mig ;)

  4. Viveca Johansen skriver:
    20. maj 2012 kl. 10:21

    Årh, det ser lækkert ud. Jeg har tid idag, så måske jeg skulle prøve at lave dem :D

    http://stainsofpaint.blogspot.com/

  5. Cecilia skriver:
    20. maj 2012 kl. 10:50

    Dem kende jeg godt. De smager mums ;)

  6. Sacha skriver:
    20. maj 2012 kl. 11:32

    Jeg tror at jeg på et tidspunkt har fået en lignende opskrift af en studieveninde, hvor der dog også var tilføjet chokolade.

    Måske man skulle kigge i sin mail-indbakke?

  7. Miriam skriver:
    20. maj 2012 kl. 13:56

    Haha, de SKAL se sådan der ud! Min mor lavede dem også altid… Ih, man går helt i barndom, jo. :D

  8. Anita skriver:
    20. maj 2012 kl. 14:34

    Mmmh, makronkager! Det er virkelig yndlingskage no. 1 :) Her bliver de jævnligt bagt, specielt hvis der skal kage med på arbejde, studie eller lignende.
    Min mor fik for en del år siden opskriften fra min farmor, som dog havde tilføjet 100 g hakkede nødder og 100 g hakket chokolade (som dog ofte ender i lidt mere..). Dét er virkelig også lækkert! :)
    Og kagerne skal se ud, som de gør på dine billeder. Sådan har du jo altid set ud, i hvert fald her hos mig.

  9. Chanett skriver:
    20. maj 2012 kl. 16:01

    De står hermed i ovnen hjemme hos mig ;o) Med chokolade i, og uden mandelessens, havde jeg ikke og det kan man ikke få i min Fakta og Netto :(

  10. Sofies blogskriver:
    20. maj 2012 kl. 16:09

    Synes altså det er en uskik at komme chokolade og nødder i! ;) Jeg foretrækker dem klart plain. Tror mandelsessensen gør en stor del for smagen, så måske er de ikke helt så gode, hvis det ikke er i. Jeg kan i øvrigt fortælle, at jeg har spist mindst 10 stk. denne weekend… Hovsa!

    • Chanett skriver:
      20. maj 2012 kl. 19:44

      Ej, og min mor overbeviste mig om, at jeg ikke behøvede køre de 10 km ud til hende og låne mandelessens, det kunne man nok ikke smage alligevel.
      Nåh, men så er der jo en undskyldning for at lave dem igen i morgen :)

  11. Anna skriver:
    20. maj 2012 kl. 16:48

    Mandelessensen kan ikke undværes, synes jeg. Det bliver jo en helt anden kage!

  12. Sofie Eilersen skriver:
    20. maj 2012 kl. 17:53

    Hehe, man kan godt se, at den opskrift ikke er helt ny, men lækre ser kagerne da ud! Måske man skulle forsøge sig med sådanne, når man næste weekend har lidt forlænget med en mandags-helligdag :-)

    http://www.sofiescloset.dk

  13. Camilla skriver:
    20. maj 2012 kl. 18:29

    Min mormor bagte dem tit da jeg var barn, hun kaldte dem bare for “Muffer” :D men de er jo så lækre…

  14. Louise skriver:
    20. maj 2012 kl. 19:31

    Åhh- De kager er også en klassiker her hjemme, og har også været det siden jeg var barn :-)

    -Men FØJ hvor smager de bare vanedannende godt, og man får hurgtigt kørt en 5-6 stykker ned i et par hapser, av av ;-)

  15. Gitte I skriver:
    20. maj 2012 kl. 20:29

    Haha – jeg har en kopi af præcis samme opskrift fra Hjemmet. Har fået den af min farmor, som har bagt dem til mig gennem hele min barndom. De er vældig gode :)

  16. Mie skriver:
    20. maj 2012 kl. 20:55

    Dem glæder jeg mig til at bage!
    Men du skriver smurte parpirforme, mener du så, at du rent faktisk smør muffinformene?

    • Sofies blogskriver:
      20. maj 2012 kl. 21:16

      Sjovt du spørger. Min mor fortalte, at jeg altid syntes det var lidt pinligt, at papiret nogle gange hang fast i kagerne, når de skulle spises (altså i klassen). Da jeg så skulle skrive opskriften ind, lagde jeg mærke til, at der står, man skal smøre formene, men det har min mor aldrig set – og derfor heller ikke gjort! ;) De hænger derfor lidt fast i papiret, hvis man ikke gør det, men ellers kan man måske bruge sådan en oliespray eller lidt olie/flydende margarine på en pensel.

      • Louise skriver:
        20. maj 2012 kl. 21:41

        Neejj, man skal da bare skrabe papiret med tænderne til det nærmest går i opløsning. Kh en hvis mor åbenbart heller aldrig har læst det med at smøre formene.

  17. Charlotte B skriver:
    20. maj 2012 kl. 20:58

    Mums elsker makronkager :)

  18. Natascha Coester skriver:
    21. maj 2012 kl. 13:54

    Eeeeeej, mmmmh, de ser lækre ud, de må prøves :)

  19. Natasja skriver:
    22. maj 2012 kl. 18:34

    Ej dem kan jeg godt huske! Årgang 1987 her :D den må jeg lige skrive ind i min opskriftbog, for de minder mig om barndommen!

  20. Camilla skriver:
    14. november 2013 kl. 12:05

    Ej fantastisk – det er lige den opskrift fra Hjemmet min mor havde liggende. Bliver helt nostalgis. Godt jeg skal til at bage makronkager lige nu :D

  21. Anne Kathrine skriver:
    22. februar 2014 kl. 18:17

    Åh, dem er jeg også vokset op med (og jeg er 34 ;) … til dato min absolut yndlingsmuffin! :)

Følg Sofies blog:

Sofies blog - bloglovin Sofies blog - bloglovin

INSTAGRAM

@sofiesblog
makronkager