Kontakt

 

Er du interesseret i at komme i kontakt med Looklab.dk, kan du kontakte os via mail eller pr. telefon.

Har du generelle spørgsmål kan du skrive til:
info@looklab.dk

Har du spørgsmål omkring mulighederne for annoncering, partnerskaber, sponsorater o.lign. kan du skrive til:
partner@looklab.dk

Du kan også kontakte vores salgsansvarlige, Christian Kruse, på:
ck@looklab.dk eller pr. telefon: +45 40 54 64 72

ønsker du at komme i direkte kontakt med én eller flere af bloggerne kan du skrive til dem på følgende emailadresser:

celine@looklab.dk
stine@looklab.dk
healthjunkie@looklab.dk
allthingsdapper@looklab.dk
theinsider@looklab.dk
rikkekroeger@looklab.dk
ella@looklab.dk
stylebyjosephine@looklab.dk
guldlog@looklab.dk
malsen@looklab.dk
danica@looklab.dk
homesick@looklab.dk

Hvis du vil sende noget til os, er vores adresse: LOOKLAB, Allégade 12, baghuset, 1. sal, 2000 Frederiksberg.

De bedste hilsner
Looklab.dk

Luk

Om Looklab

Velkommen til LOOKLAB!

På Looklab.dk finder du nogle af Danmarks allerbedste mode- og livstilsblogs. Vi elsker mode, stil, shopping, skønhed, mad, musik, design, kunst og en masse andet - og det vil vi gerne dele! Derfor er vi gået sammen om at skabe et fælles univers, et slags konsortium, hvor vi hygger og deler med hinanden og alle jer, der sidder ude på den anden side af skærmen. Vi opdaterer døgnet rundt, 365 dage om året med alt fra brudstykker af vores liv, vores bedste mode- og skønhedstips til dugfriske reportager om trends, streetstyle og mode events in real time!

Har du ris, ros, spørgsmål eller forslag til forbedringer? Så send en mail på  info@looklab.dk.

Vil du høre om mulighederne for kommercielle samarbejder på Looklab.dk, så er du velkommen til, at kontakte os på partner@looklab.dk eller ringe til Christian Kruse på tlf. +45 40 54 64 72. Vi elsker samarbejder der er sjove for læserne, for virksomhederne og for os - og i fællesskab kan vi skræddersy den helt rigtige løsning.

Vores adresse er: LOOKLAB, Allégade 12, baghuset, 1. sal, 2000 Frederiksberg

Så ja - velkommen til Looklab, surf rundt og tag del i vores univers!

De bedste hilsner
Looklab.dk

Luk

BLIV LOOKLAB FRIEND

 

 
 

Regler og vilkår for Looklab Friends

Ved at tilmelde dig som Looklab Friend modtager du fremover Looklab's nyhedsbrev, LOOKLETTER. Dermed er du altid sikret de seneste nyheder, konkurrencer og en helt ny vinkel fra os på Looklab. LOOKLETTER udkommer hver 3. uge og vil være dér I kan se os fra helt nye sider!

Looklab kan også sende emails med sponseret indhold og vi lover (amar' og halshug), at vi kun vil sende relevant information til jer. Fx om spændende lagersalg, VIP-events eller tilbud fra butikker, forretninger og onlineshops. Spam has never been cool ;-)

Ved at oplyse dit telefonnummer når du registrerer dig som Looklab Friend, vil du fremover ved udvalgte lejligheder, modtage en sms. Servicen er helt gratis.

Husk! Du kan til enhver tid afmelde dig som Looklab Friend og dermed også nyhedsbrevet samt sms-servicen fra Looklab.dk gennem vores nyhedsbrev. Men vi håber, at du vil synes ligeså godt om Lookletter, som vi gør ;-)

Luk

Spicy falafel-burger

Det er efterhånden ved at være et stykke tid siden jeg sidst har lagt en opskrift herind. Har faktisk nogle stykker liggende, der endnu ikke er udgivet, men synes måske de er lidt kedelige?!

Det var gårsdagens aftensmad til gengæld ikke! Jeg har før forsøgt mig ud i falafel-lavning med katastrofalt udfald, men jeg besluttede mig for at give det en chance til – og så var det pludselig mega nemt! :D

Jeg havde nogle opblødte kikærter liggende i fryseren (sådan kan de nemlig godt opbevares efter opblødning) – ellers skal du lige huske, at de skal ligge i vand i ca. 10 timer før brug.

Og så var jeg tilfældigvis forbi grønthandleren i dag, hvor jeg stødte på noget falafel-krydderi, så det købte jeg altså i stedet for koriander, spidskommen osv.

Ingredienser: (til 4 burger”bøffer”)

  • 150 g. kikærter (husk de skal lægges i blød 10 timer før brug!)
  • 1 håndfuld persille
  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1-2 tsk. falafel-krydderi (en blanding af spidskommen, koriander osv. kan også bruges)
  • Lidt salt
  • 2 spsk. hvedemel
  • Rigelig (raps)olie til stegning

Derudover:

  • Burgerboller (jeg brugte nogle koldthævede grovboller fra morgenmaden)
  • Salat
  • Gulerod
  • Jalapenos eller frisk chili
  • Evt. løg (jeg endte med at pille mine fra)
  • Evt. chilihejs
  • Dressing (jeg lavede noget af mayo, creme fraiche, sukker og citron)

Fremgangsmåde:

  • Snit løg og hvidløg i mindre stykker og blend alle ingredienser i en blender til massen er let klistret. Hvis du ikke kan få massen til at hænge sammen, så blend lidt mere, så skal det nok komme!
  • Form massen til 4 “bøffer”. Det skal gerne se nogenlunde sådan ud:

  • Steg bøfferne i rigelig olie ved middelhøj varme i ca. 7-10 min. Det ser sådan ud:

  • Saml burgerne med dressing, salat, gulerod, falafel, chili/jalapenos og evt. løg.

Så’ der burger! :D

Skriv en kommentar

26 kommentarer til “Spicy falafel-burger”

  1. Camilla skriver:
    15. december 2010 kl. 08:34

    Ej, hvor ser det lækkert ud. Det kunne være, at jeg skulle prøve det..
    Hvis jeg altså kan finde noget falafel-krydderi :-)

    http://camillataasti.blogspot.com/

  2. Xenia skriver:
    15. december 2010 kl. 09:36

    Lækkert lækkert. Jeg har planer om at prøve denne opskrift med hjemmebagte pitabrød til. Det tror jeg måske også kan blive meget godt. Det er dog også mit første falafel-forsøg, så har du nogle råd, så mit første ikke også bliver en fiasko, som dit åbenbart var? Eller er det i virkeligheden meget ligetil? Flotte billeder bortset fra det :)

  3. sofiesblog skriver:
    15. december 2010 kl. 09:49

    Camilla: Det smagte også rigtig godt! Selv min kød-elskende kæreste var begejstret. ;) Hvis du ikke kan finde falafel-krydderi, så kan du snildt bruge koriander og spidskommen i stedet.

    Xenia: Uhh, sejt du lige hyperlinker, haha! ;) Ja, det vil helt sikkert også være godt i pitabrød – har planer om at gøre det næste gang. Altså sidste gang gav jeg op for hurtigt, tror jeg. Massen var meget grov og jeg kunne ikke rigtig få “bøfferne” til at hænge sammen, så derfor smuldrede de også helt fra hinanden, da de skulle steges. Men denne gang blendede jeg ekstra længe (blend evt. lidt ad gangen) og da jeg tilsatte hvedemelet blev det bare rigtig fint og sammenhængende. Man kan nemt mærke om massen er klar til at blive formet – den skal være let klistret. :) Held og lykke med det! Vend gerne lige tilbage og fortæl hvordan det er gået. ;)

  4. Anne skriver:
    15. december 2010 kl. 10:09

    Uh, det ser godt ud!!! og det er da på ingen måde kedeligt!! er helt vild med dine opskrifter – og andre blogs med opskrifter. Det er så dejligt, at få lidt inspiration til aftensmaden, mens man får den (læs: de) daglige update(s) i blogland :)

  5. Anne skriver:
    15. december 2010 kl. 10:10

    P.s. passer sådan 4 til to personer? :)

  6. sofiesblog skriver:
    15. december 2010 kl. 10:13

    (Overspringshandler lige lidt fra min medieopgave! ;))

    Anne: Det er rart at høre. Jeg spiste kun én, men min kæreste spiste to, så det kommer nok lidt an på hvor sulten man er. :) De er ikke voldsomt store.

  7. Camilla Beck skriver:
    15. december 2010 kl. 10:32

    Mums, hvor ser det godt ud :) !
    Det kunne være man skulle prøve det en af dagene..

  8. Anne skriver:
    15. december 2010 kl. 11:38

    Haha, præcist samme taktik jeg har.. er ved at skrive en 12-siders medieopgave.. og det er ikke for sjov!!

    Men så må jeg lave sådan en omgang en af dagene. Det ser super lækkert ud!!

  9. Terese skriver:
    15. december 2010 kl. 11:46

    Mmm det ser vildt lækkert ud Sofie! På billedet ser det ud som noget jeg aldrig ville kunne finde ud af, men du formår at få det til at lyde helt enkelt længere nede, så måske jeg skulle kaste mig ud i det!

    Lækkert med lidt inspiration til aftensmaden, tak :)

    -Terese
    http://www.theimpressionista.blogspot.com

  10. Mia skriver:
    15. december 2010 kl. 11:48

    det ser virkelig nemt ud!! men jeg er en spade i et køkken og endnu være til at købe ind… skulle det være noget med en omgang pasta og salat? ;) måske en rullerbrød til at kvikke op….. fml!

  11. josefine skriver:
    15. december 2010 kl. 11:57

    nam nam, det ser virkelig lækkert ud! jeg eelsker falafel! :D

  12. Marie skriver:
    15. december 2010 kl. 11:58

    Hvornår bliver jeg inviteret på middag? :(

  13. AnnCathrine skriver:
    15. december 2010 kl. 15:07

    Det er altså nogle SUPER lækre opskrifter du kommer frem med :) mums!

  14. Anne-Sofie skriver:
    15. december 2010 kl. 16:37

    Hvor ser det dog lækkert ud – må prøves af snarest. Er vild med falafler! :)

  15. S skriver:
    15. december 2010 kl. 17:29

    Wow det ser virkelig lækkert ud.
    Er du selv kommet på opskriften?!
    Desuden anretningen ser jo nærmest pro ud! Du må godt komme hjem til mig og lave mad ;)

    /S
    http://www.afashionchild.blogspot.com

  16. Nanna skriver:
    15. december 2010 kl. 17:39

    Dine opskrifter er IKKE kedelige! Flere af dem!

  17. Elm skriver:
    15. december 2010 kl. 17:44

    Uuuh, ser SÅ lækkert ud. Det må prøves. Jg er nemlig vild med fallafel. Synes nu også jeg var rimligt krea i køkkenet i går. Her fik vi nemlig samosaer med vegetarfyld i form af kartofler, ærter og løg serveret med råkost, ris og min hjemmelavede æblechutney. :-)

  18. Xenia skriver:
    15. december 2010 kl. 18:26

    Haha, ja, jeg lavede lige en hurtig googlesøgning på hvordan man lavede link i html. Det ser bare meget sejere ud! :)

    Xenia
    http://www.hjemmehosxenia.blogspot.dk

  19. T skriver:
    16. december 2010 kl. 00:31

    Måske en vegetar som jeg skulle prøve det! Det ser rigtig godt ud :) De gange jeg har smagt falafel, har jeg dog synes de har været tørre og kedelige, men de her ser slet ikke tørre og kedelige ud!

  20. Tine skriver:
    17. december 2010 kl. 00:29

    Det ser lækkert ud :-)

    Vil dog lige indskyde, at man kan forkorte forberedelsestiden væsentligt, hvis man bruger kikærter fra dåse, selvom de er lidt dyrere. Mener, de koster omkring 10 kr. de fleste steder.

  21. B skriver:
    18. december 2010 kl. 21:26

    Ved du, om det bliver katastrofalt dårligt, hvis man bruger kikærter fra dåse (altså i lage?) i stedet for selv at forberede dem? Det ser nemlig ekstremt lækkert ud, og jeg er for nylig blevet vegetar og er fuldstændig tom for idéer hvad angår madlavning, så lækkert med en lille opskrift!

    • sofiesblog skriver:
      18. december 2010 kl. 21:33

      B: Jeg tror det ikke, men har faktisk aldrig prøvet, da jeg har hørt at det andet var bedre. Men giv det da et forsøg – så tager det i hvert fald ikke mange minutter at lave. :)

  22. Kirsten Skaarup skriver:
    19. december 2010 kl. 13:08

    Jeg misunder dig de flotte kikærte-”bøffer”. Jeg synes, det er svært at få “farsen” til at hænge sammen. Flot!
    Kh
    Kirsten

  23. Looklab.dk – Sofies blog » Pitabrød med hjemmelavet falafel og guacamole skriver:
    8. februar 2011 kl. 08:10

    [...] på falaflerne er den samme som jeg brugte, da jeg lavede falafel-burgere (husk at kikærterne skal udblødes natten over (overskydende kikærter kan fryses ned)!), dog [...]

  24. hverdag #2 | sidseloglasse skriver:
    20. september 2011 kl. 13:19

    [...] (mig) er på spil og laver lækre kikærtebøffer efter Sofies [...]

  25. Trine skriver:
    4. juli 2012 kl. 12:45

    Tusinde mange gange tak for en opskrift hvor det endeligt bliver et fantastisk resultat! Jeg har prøvet to gange før med nogle andre opskrifter, men den ene gang smattede de helt ud, og den anden gang blev de alt for tørre…

    Jeg lavede dem i går til min storebror, min mor og jeg – og vi var alle sammen vilde med dem. Dog kunne jeg ikke finde noget falafel-krydderi i nogle butikker omkring mig, men tilsatte bare 1 tsk spidskommen og 1 tsk koriander – og det smagte helt fint :) er dog stadig på udkig efter falafel-krydderi, så jeg har det til næste gang :D

Følg Sofies blog:

Sofies blog - bloglovin Sofies blog - bloglovin

INSTAGRAM

@sofiesblog
burger, Falafel, hjemmelavet, kikærter, vegansk, vegetar